Életrajz: A sivatag virágaMozifilmek
A szomáliai Waris Dirie (Liya Kebede) a világ egyik legkeresettebb modellje. Az észak-afrikai sivatagból, egy nomád kecskepásztor családból >>>
A sivatag virága
Desert Flower
angol, német, osztrák film 2009
életrajzi, dráma

A szomáliai Waris Dirie (Liya Kebede) a világ egyik legkeresettebb modellje. Az észak-afrikai sivatagból, egy nomád kecskepásztor családból jutott a divatlapok címlapjára és a fashion show-k kifutójára. Tizenhárom évesen szökött el otthonról egy rákényszerített házasság elöl, több napig bolyongott a sivatagban, amíg eljutott a fővárosba, Mogadishu-ba. Rokonai hamarosan továbbküldték Londonba, ahol szolgálóként dolgozott a Szomáliai Nagykövetségen, egész kamaszkorát bezárva, tanulatlanul leélve.
Waris egy napon onnan is megszökve, hajléktalanként és illegális bevándorlóként sodródik az utcákon. A vagány bolti eladólány Marilyn (Sally Hawkins) befogadja és életre szóló barátságot kötnek.


Egy gyorsétteremben vállal munkát, ahol a sztárfotós Terry Donaldson (Timothy Spall) felfedezi ritka szépségét. A rámenős ügynök, Lucinda (Juliet Stevenson) segítségével sikeres modell válik belőle. De Waris új élete, a csillogó glamour szívszorító sorsot takar, a gyönyörű lány nem tud szabadulni gyermekkori titkolt traumájától.

Egy interjú során megelégeli, hogy folyton a Hamupipőke-mesét emlegetik karrierjével kapcsolatban, és a világ elé tárja, hogy az a nap, amely valójában megváltoztatta az életét, az volt, amikor kisgyermekként nemiszerv csonkítást hajtottak végre rajta. Az interjú kirobbanó visszhangot kelt, élettörténete szimpátiát vív ki, és társadalmi párbeszédet indít el. Waris elhatározza, életét annak szenteli, hogy ez a barbár szokás ellen küzdjön.


Szereplők:
Liya Kebede, Sally Hawkins, Craig Parkinson, Meera Syal, Anthony Mackie, Juliet Stevenson, Timothy Spall, Soraya Omar-Scego
Rendezte: Sherry Horman
Forgatókönyv: Waris Dirie regényéből Sherry Horman
Operatőr: Ken Kelsch
Vágó: Clara Fabry
Zene: Martin Todsharow
Gyártó: Desert Flower Filmproductions
Forgalmazza: Szuez Film
Hossz: 120 perc

IMDb

Hazai Mozipremier: 2010. május 20.

A sivatag virága - Desert Flower - Trailer:

  • Ehhez a cikkhez: A sivatag virága jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmekMozipremierekMozifilmek