Filmhír: Elhunyt Leslie NielsenFilmhírek
2010. november 28.-án Nyolcvannégy éves korában elhunyt Leslie Nielsen, világhírű amerikai színész, komikus >>>

Elhunyt Leslie Nielsen

2010. november 28.-án Nyolcvannégy éves korában elhunyt Leslie Nielsen, világhírű amerikai komikus - olvasható a BBC honlapján. Az Airplane és a Csupasz pisztoly című filmek sztárja egy floridai korházban halt meg. A kanadai származású komikus halálát tüdőgyulladás, illetve annak szövődményei okozták.
Leslie Nielsen több mint száz filmben játszott és Hollywoodban csillagot kis kapott a Hírességek Sétányán.


Noha több mint félévszázados pályája során Nielsen rengeteg műfajban játszott - filmekben és televíziós műsorokban egyaránt -, legismertebb alakításai mégis vígjátékokhoz köthetők, elsősorban a Csupasz pisztoly sorozathoz, amelyben Frank Drebin hadnagyot játszotta.
Karrierjének utolsó két évtizedében rengeteg paródiafilmben vállalt szerepet, de ezek közül egyik sem érte el a Csupasz pisztoly-sorozat színvonalát, és átütő sikert sem arattak. Az első ezek közül az 1991-es Bújj, bújj ördög volt, amely Az ördögűző-t figurázta ki, majd ezt követte a Drakula halott és élvezi, a Drágám, add az életed!, a Sziki-szökevény, a Horrorra akadva-sorozat utolsó két része, valamint a Superhero. Utolsó magyarországon is megjelent filmje a 2008-as Amerikai ének volt, amely Michael Moore-filmjeit parodizálta.

forrás: Origo  • Ehhez a cikkhez: Elhunyt Leslie Nielsen jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

FilmhírekSzínészek, rendezők