Dráma: Az igazság áraMozifilmek
Mickey Haller (Matthew McConaughey) egész életében attól tartott, hogy majd éppen akkor nem fogja felismerni az ártatlanságot, >>>
Az igazság ára
The Lincoln Lawyer
amerikai film 2011
dráma

Mickey Haller (Matthew McConaughey) egész életében attól tartott, hogy majd éppen akkor nem fogja felismerni az ártatlanságot, amikor az a szeme előtt áll. Haller egy “Lincoln Lawyer” , olyan bűnügyi védőügyvéd, aki hivatását egy sajátos irodában űzi, egy Lincoln Town Car autó hátsó ülésén, miközben Los Angeles bírósági épületei között cirkál a városban. Ügyfelei a legkülönfélébb körökből kerülnek ki: kerékpárosok, svindlerek, zsebtolvajok, ittas vezetők, drogdílerek, hogy a legkülönfélébb ügyekben tegyen igazságot a javukra. Számára a törvény ritkán szól csupán az igazságról vagy a bűnösségről, sokkal többször inkább a tárgyalókészségről és a manipulációról. Néha még maga az igazság is.


Egy Beverly Hills-i playboy, akit azért tartóztattak le, mert megvert egy bárban felszedett nőt, Haller-t választja ügyvédjéül. Ő Mickey első jól fizető kuncsaftja évek óta, minden védőügyvéd álma, s mikor Haller már a bizonyítékokkal is tisztába jön, úgy gondolja, ez lehet talán karrierje legkönnyebb esete.

Ám aztán meggyilkolnak valakit, aki közel áll Haller-hez, és Mickey lassan ráébred, hogy az ártatlanság bizonyítása során tulajdonképpen magával a gonosszal került szemtől szembe. Minden taktikai lépésre, cselre és ösztönei teljes tárházára szüksége van, hogy komolyabb sérülések nélkül kiutat találjon a helyzetből, hogy végül már a legdrágább dologért harcolhasson - a saját életéĂ�rt.

Brad Furman filmje Michael Connelly bestsellere alapján készült.Szereplők:
Matthew McConaughey, Marisa Tomei, Ryan Phillippe, John Leguizamo, Josh Lucas, William H. Macy, Bryan Cranston, Michaela Conlin
Rendezte: Brad Furman
Forgatókönyv: Michael Connelly regényéből John Romano
Operatőr: Lukas Ettlin
Vágó: Jeff McEvoy
Zene: Cliff Martinez
Gyártó:
Lakeshore Entertainment, Lionsgate, Sidney Kimmel Entertainment, Stone Village Pictures
Forgalmazó: Pro Video Film

IMDb

Hazai Mozipremier: 2011. június 9.

Az igazság ára (The Lincoln Lawyer) - Trailer, filmelőzetes:

  • Ehhez a cikkhez: Az igazság ára jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmekMozipremierekMozifilmek