Kalandfilm: SanctumMozifilmek
Frank McGurie (Richard Roxburgh) mesterbúvár és csapata hónapok óta kutatja a világ leghatalmasabb, legszebb és legnehezebben >>>
Sanctum 3D
amerikai, ausztrál film 2011
akció, kaland, dráma

Frank McGurie (Richard Roxburgh) mesterbúvár és csapata hónapok óta kutatja a világ leghatalmasabb, legszebb és legnehezebben megközelíthető föld alatti barlangját valahol a Csendes-óceán déli részén. Egy nap azonban a trópusi vihar nyomán lezúduló víz a barlang ismeretlen mélyére kényszeríti őket, ahol kénytelenek felvenni a harcot az őrjöngő vízzel, a veszedelmes tereppel és az egyre inkább elhatalmasodó pánikkal, hogy megtalálják a kiutat a tengerbe.

Mivel a kijáratot véglegesen elzárja az áradás, Frank csapatának, köztük 17 éves fiának, Josh-nak (Rhys Wakefield) és a bankár Carl Hurley-nek (Ioan Gruffudd) radikális tervet kell kidolgozniuk szabadulásuk érdekében. A készleteik egyre fogynak, miközben navigálniuk kell az ismeretlen, víz alatti labirintusban, valamilyen kiutat keresve.
Hamarosan azonban szembe kell nézniük az elkerülhetetlen kérdéssel: túl fogják élni valahogy, vagy a halálukig csapádban ragadnak?

A 3D-ben forgatott, lélegzetelállítóan izgalmas kalandfilm executive producere James Cameron volt, aki az Avatar-hoz kifejlesztett speciális kamerarendszernek köszönhető a különleges víz alatti felvételekkel ismét elképesztő látványvilágot és a végletekig klausztrofóbiás légkört teremtett.


Szereplők:
Rhys Wakefield, Allison Cratchley, Alice Parkinson, Christopher Baker, Daniel Wyllie, Richard Roxburgh, Ioan Gruffudd, Cramer Cain
Rendezte: Alister Grierson
Forgatókönyv: John Garvin és Andrew Wight
Operatőr: Jules O'Loughlin
Vágó: Mark Warner
Zene: David Hirschfelder
Gyártó: Sanctum Australia, Great Wight Productions/ Osford Films, Relativity Media, Universal Pictures, Wayf
Forgalmazó: Budapest Film
Hossz: 108 perc

IMDb
Hivatalos weboldal

Hazai Mozipremier: 2011. március 17.

Sanctum - Trailer, filmelőzetes:

  • Ehhez a cikkhez: Sanctum jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 1 Átlagolt érték: 1
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmekMozipremierekMozifilmek