Dráma: A segítségMozifilmek
A segítség - The Help
Skeeter (Emma Stone – Könnyű nőcske, Zombieland) egy déli lány, aki a főiskola befejezése után íróként próbál >>>

A segítség

The Help

amerikai film 2011
dráma
Mississipi, Amerikai Egyesült Államok, 1960-as évek.

Skeeter (Emma Stone – Könnyű nőcske, Zombieland) egy déli lány, aki a főiskola befejezése után íróként próbál szerencsét, és eközben felforgatja barátai és a mississipi-i kisváros életét, amikor elhatározza, olyan fekete nőkkel készít interjút, akik előkelő déli családoknál szolgáltak.

Aibileen (az Oscar-díjra jelölt Viola Davis alakításában – Kétely, Ízek, imák, szerelmek), Skeeter legjobb barátjának házvezetőnője, aki elsőként mesél a kívülállók számára zárt fekete közösség félelmeiről.
Annak ellenére, hogy Skeeter életre szóló barátságait kockáztatja, Aibileennel közösen folytatják a kutatást, és hamarosan több nővel találkoznak, akik szeretnék elmesélni történetüket és kiderül, hogy sokkal több mondanivalójuk van, mint amire számítottak.
A segítség - The Help - Kép 1
A segítség - The Help - Kép 2
Mindeközben különös barátságok és szövetségek kötődnek, de még mielőtt a kisvárosban mindenki elmondhatná véleményét, tudtukon és akaratukon kívül utoléri őket a változó idők szele.

Az utóbbi évek egyik legnépszerűbb könyve, a New York Times bestsellere, A segítség egy provokatív és inspiráló regény, arról, hogy mi történik, ha egy déli kisvárosban az íratlan szabályokat három bátor nő megszegi.

Díjak:
Golden Globe díj (2012) - Legjobb női mellékszereplő: Octavia Spencer

Szereplők:
Jessica Chastain, Viola Davis, Bryce Dallas Howard, Allison Janney, Chris Lowell, Sissy Spacek, Octavia Spencer, Emma Stone, Cicely Tyson, Mike Vogel
Rendező: Tate Taylor
Író: Kathryn Stockett
Forgatókönyv: Tate Taylor
Operatőr: Stephen Goldblatt
Vágó: Hughes Winborne
Zene: Thomas Newman
Gyártó: DreamWorks Pictures
Forgalmazó: Fórum Hungary
Hossz: 96 perc

IMDb
Hivatalos weboldal
A segítség - The Help
Hazai Mozipremier: 2011. november 3.

A segítség (The Help) - Trailer, feliratos filmelőzetes:  • Ehhez a cikkhez: A segítség jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmekMozipremierekMozifilmek