Akció: Drive-Gázt!Mozifilmek
Drive-Gázt!
Driver (Ryan Gosling) nappal autós kaszkadőrként égeti a gumit Hollywood-ban, de ez csak a második műszak, főállásban >>>

Drive-Gázt!

Drive

amerikai film 2011
akció, krimi, dráma
Driver (Ryan Gosling) nappal autós kaszkadőrként égeti a gumit Hollywood-ban, de ez csak a második műszak, főállásban éjszakai rablásoknál segédkezik, mint a menekülési útvonalat biztosító sofőr. Nem hétköznapi szakmájában ő a legkeresettebb, köszönhetően speciális tudásának: hajszálpontosan ismeri a város labirintusszerű utcáit, fejében van egész Los Angeles térképe. Melóit az ügynöke, Shannon (Bryan Cranston) hajtja fel, aki valójában a nagy áttörésre készül: építeni egy autót Drivernek, hogy profi versenyen indulhasson, rendes versenypályán. A buliba bevonja Bernie Rose-t (Albert Brooks), aki valamikor filmproducerként kezdte, azóta kispályás gengszter.
Drive-Gázt! (Ryan Gosling, Carey Mulligan)
Drive-Gázt!
Miután Bernie látta Drivert akció közben a pályán, ragaszkodik hozzá, hogy gyerekkori barátja, Nino (Ron Perlman) is beszálljon az üzletbe.

Driver egyébként magányos farkasként éli életét, szakmai ártalom. Egy véletlen találkozás az új szomszéddal, a gyönyörű Irene-nal (Carey Mulligan) hirtelen mindent megváltoztat. Lassan közel kerül a lányhoz és kisfiához. Először csak a lerobbant autójukat segít megjavíttatni, idővel boldogan fuvarozza őket mindenhova, és annyira összenőnek, hogy amíg a lány pincérnőként munkában van, addig Driver vigyáz a kisfiúra, Beniciora. Váratlanul egy igazi boldog családdá kezdenek alakulni, amikor kiengedik a börtönből Irene férjét, Standard-et(Oscar Isaac) aki azonnal veszélyes alvilági játszmákban keveri a fiatal és sebezhető anyát…

Driver döntési helyzetbe kerül, kockára tegye életét egy lányért, akit szeret, és akiért halálosan komoly gengszterekkel kell szembeszállnia? Kezdetét veszi egy kemény és húsbavágó hajsza.

A dán rendező, Nicolas Winding Refn (Elátkozott város 1-3., Bronson, Valhalla Rising) a Drive-val elnyerte a 64. Cannes-i Filmfesztivál legjobb rendezői elismerését 2011 májusában.
Drive-Gázt! - Kép 1
Drive-Gázt! - Kép 2
Drive-Gázt! - Kép 3
Drive-Gázt! - Kép 4
Szereplők:
Ryan Gosling, Christina Hendricks, Bryan Cranston, Carey Mulligan, Ron Perlman, Albert Brooks, Oscar Isaac
Rendező: Nicolas Winding Refn
Író: James Sallis
Forgatókönyv: Hossein Amini
Operatőr: Newton Thomas Sigel
Vágó: Matthew Newman
Zene: Cliff Martinez
Gyártó: Bold Films
Forgalmazó: Fórum Hungary
Hossz: 100 perc

IMDb
Drive-Gázt!
Hazai Mozipremier: 2011. szeptember 15.

Drive-Gázt! - Trailer, filmelőzetes:  • Ehhez a cikkhez: Drive-Gázt! jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmekMozipremierekMozifilmek