Történelmi film: A bukás - Hitler utolsó napjaiDVD filmek
Berlin, 1945 április. Egy nép a bukására vár. A főváros utcáin kegyetlen harcok folynak. Hitler hűséges >>>
Berlin, 1945 április. Egy nép a bukására vár. A főváros utcáin kegyetlen harcok folynak. Hitler hűséges tábornokaival és néhány hívével elsáncolta magát a vezetőségi bunkerben.
A Birodalom helyzete a Vörös Hadsereg előrenyomulásával egyre reménytelenebbé válik. A folyamatos bombázások állandó rettegésben és életveszélyben tartják a város elkeseredett lakosságát.
Miközben az utcákon kétségbeesett jelenetek játszódnak le, Hitler a Harmadik Birodalom teljes pusztulását a bunker falai között éli át. Jóllehet Berlint már lehetetlen tartani, a Führer mégis tiltakozik a búvóhely elhagyása ellen – Albert Speer építészhez hasonlóan „a színpadon akar lenni, amikor legördül a függöny”. Minthogy szívvel-lélekkel vesztes népe mellett áll, a színről való tragikus lelépését tervezi a mélyen a föld alatt húzódó bunker-rendszerben. Már csak néhány órája maradt, mielőtt közös öngyilkosságuk előtt feleségül veszi Eva Braunt. A vég elkerülhetetlenül közeleg, Hitler mindent az utolsó részletig kidolgoz: miután ő és szeretője meghalt, holttestüket a birodalmi kancellária udvarában fogják elégetni, nehogy a tetemük ellenséges kézre jusson. Az oroszok feltétel nélküli megadást követelnek, ezért hűséges hívei közül, vezetőjük példáját követve, többen is az önkéntes halált választják a rájuk váró kínkeserves meghurcoltatás helyett. A magát szintén a bunkerben meghúzó Magda Goebbels megmérgezi mind a hat gyermekét, majd férjével együtt véget vet életének. Röviddel ezután Hitler személyi titkárnőjének, a végsőkig kitartó Traudl Jungénak és még néhányaknak az utolsó pillanatban sikerül kimenekülnie a bunkerből, és átjutnak az oroszok ostromgyűrűjén...

A film alapjául Traudl Junge emlékiratai (Az utolsó óráig - Hitler titkárnőjének visszaemlékezései), valamint Joachim Fest történész a Bukás c. történelmi tanulmánya szolgált.

A bukás - Hitler utolsó napjai
Der Untergang
német film 2004
történelmi, háborús, dráma


Szereplők:
Bruno Ganz, Alexandra Maria Lara, Ulrich Matthes, Thomas Kretschman, Juliane Köhler, Corinna Harfouch, Heino Ferch, Christian Berkel, Matthias Habich, Michael Mendl, André Hennicke, Ulrich Noethen, Justus von Dohnanyi
Rendező: Oliver Hirschbiegel
Forgatókönyv: Bernd Eichinger
Operatőr: Rainer Klausmann
Vágó: Hans Funck
Zene: Stephan Zacharias
Gyártó stúdió:
Constantin Film Produktion GmbH/Degeto Film/Rai Cinemafiction
Forgalmazza: Best Hollywood
Hossz: 150 perc

DVD Információk:
Hang: DD 5.1
Szinkronok: magyar, német
Feliratok: magyar, német
Kép: 1.85:1
DVD Extrák:
gy készült...(werkfilm)
Fotóalbum
Interjúk
DVD Premier: 2005 Május 5.

  • Ehhez a cikkhez: A bukás - Hitler utolsó napjai jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 13 Átlagolt érték: 4.84
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmekMozifilmek