Szatíra: The Yes MenMozifilmek
Történt egyszer, hogy két vicces kedvű aktivista, a Világkereskedelmi Szervezet (WTO) neve alatt készített egy hamis weblapot.>>>

The Yes Men
amerikai film 2003
dokumentum, szatíra

Történt egyszer, hogy két vicces kedvű aktivista, a Világkereskedelmi Szervezet (WTO) neve alatt készített egy hamis weblapot. A tréfa talán túl jól is sikerült: a site látogatói nem jöttek rá, hogy ez csak egy vicc, és kérdésekkel kezdték őket bombázni a gazdaság liberalizációjával kapcsolatban, melyeket legjobb képességeik szerint meg is válaszoltak.
Hamarosan megérkeztek a meghívások is, hogy képviseljék a WTO-t konferenciákon és tévéinterjúkon, amire a "Yes Men" nevükhöz híven igent mondott. Meglepő módon senki nem fogott gyanút. Mikor Andy és Mike, vagyis a Yes Men saját WTO-site-juk miatt először kapott meghívást nemzetközi konferenciára, elhatározták, hogy továbbviszik azt, amit elkezdtek. Hamarosan Salzburgban vettek részt egy tanácskozáson, ahol bemutatták "Gátat a kooperációknak" programjukat. Néhány hónap múlva Finnországban adódott lehetőségük, hogy bemutassák Menedzser Szabadidőruhájukat, mely egy hatalmas arany péniszt rejtett, majd a CNBC Marketwrap Europe című műsorában beszéltek az egyenlő jogok szükségességéről. Ahogy a Yes Men csapata megpróbál rávenni valakit - bárkit - hogy minél figyelmesebben hallgassa meg mondanivalójukat, egyre messzebb merészkednek, hamarosan kirukkolnak az élelmiszerek újrahasznosításának ötletével, míg végül azzal állnak elő, hogy szüntessék meg magát a WTO-t is. Egyetlen általuk kiadott közleményt sem tartott senki annyira meglepőnek, hogy megkérdőjelezze azok tartalmát. Mit tehetnek még meg? Milyen messze lehet jutni, ha csak egy csipetnyi autoritás is körüllengi az embert? A film ezt a kérdést teszi fel, miközben sötét humorral pillant a világ szabad kereskedelmének sebezhető pontjaira.

A Yes Men című film igaz történet, mely bemutatja, mire jut két fiatalember a nemzetközi kereskedelem világában, akik a hagyományos közgazdasági ismeretek nélkül, ám kellő humorral felszerelkezve próbálkoznak.

Szereplők:
Phil Bayly
Dr. Andreas Bichlbauer
Andy Bichlbaum
Mike Bonanno
Rendeztő:
Dan Ollman, Sarah Price, Chris
Vágó:
Dan Ollman
Gyártó stúdió:
Yes Men Films LLC
Forgalmazza: Odeon
Hivatalos honlap
Hossz: 80 perc

Mozipremier: 2005 Július 14.
  • Ehhez a cikkhez: The Yes Men jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 1 Átlagolt érték: 5
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmekMozifilmek